Laterale Clavicularesectie

Verwijderen van het uiteinde van het sleutelbeen

Vertrouw op Xpert Orthopedie
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
100% verzekerde zorg
Gespecialiseerde zorg

Slijtage van het acromio-claviculaire gewricht

Vaak is de oorzaak van slijtage van het acromio-claviculaire gewricht onduidelijk, soms ontstaat het ten gevolge van een vroeger doorgemaakt letsel (zoals bijvoorbeeld een botbreuk), een infectie of een auto-immuun aandoening zoals reumatoïde arthritis. Ten gevolge van de slijtage wordt het gewricht vaak stijf en pijnlijk. In het algemeen is met name hoog reiken, het voor de borst langs kruizen van de arm alsmede op de schouder liggen pijnlijk.

Het doel van de operatie is om de pijn te verminderen. Dit wordt bereikt door het versleten uiteinde van het sleutelbeen te verwijderen (±7mm), waarna er geen bot-op-bot contact meer bestaat. De ontstane ruimte vult zich op met littekenweefsel. Bij ongeveer 75% van de patiënten is de operatie zeer succesvol en 90% ervaart een verbetering qua pijn en/of beweeglijkheid.

Operatie

Er wordt een incisie van ongeveer 6 cm over het acromio-claviculair gewricht gemaakt. Het gewrichtskapsel wordt geopend. Het buitenste stukje van het sleutelbeen wordt afgezaagd en verwijderd. Het kapsel wordt gehecht. De wond wordt gehecht. Soms worden hechtpleisters aangelegd alsmede een pleister. Vervolgens wordt een mitella of sling aangelegd.

Neem contact op
Bel 088 778 52 05 Plan een intake