Besluit zorgverlening Xpert Orthopedie - Coronavirus

Bent u verwijzer?

De tekst hieronder is bedoeld voor onze patienten.
Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over het coronavirus voor verwijzers.

Meer informatie

Donderdag 19 maart sprak Jaco Donselaar, onze managing director, met EenVandaag om toe te lichten hoe Equipe Zorgbedrijven ziekenhuizen ondersteunt tijdens de Corona crisis. Bekijk het fragment hier terug.

Als zelfstandige kliniek voor orthopedie neemt Xpert Orthopedie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de actieve bestrijding van het coronavirus (COVID-19). De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en patiënten heeft voor ons de hoogste prioriteit.

Daarom hebben wij besloten om uitsluitend nog urgente en noodzakelijke behandelingen in onze klinieken uit te voeren. Zorg die kan worden uitgesteld stellen we uit en onze poliklinische afspraken worden vervangen door telefonische- of beeldbelconsulten. Bent u benieuwd hoe een beeldbelconsult werkt? Lees er meer over.
Het beleid van het RIVM blijft voor ons leidend. Lees hierover meer op de website van het RIVM.

Het besluit geldt voor alle merken (verzekerd en niet verzekerde zorg) van Equipe Zorgbedrijven in zowel de eerste- als tweedelijnszorg:

  • Xpert Clinic
  • Xpert Orthopedie
  • Helder kliniek
  • Oogkliniek Heuvelrug
  • Handtherapie Nederland
  • Kinos Revalidatie
  • Velthuis kliniek

Met onze patiënten met wie reeds een afspraak gepland stond in de genoemde periode nemen wij zo spoedig mogelijk persoonlijk contact op. Samen met u bepalen we wat voor nu de best passende oplossing is. Ook kunt u ons nog gewoon telefonisch bereiken indien u vragen heeft of zich zorgen maakt. Wij staan graag voor u klaar. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 088 - 7785205. Wij danken onze patiënten bij voorbaat voor hun begrip.

Zorgbijdrage

In overleg met diverse instanties (zoals het ZKN) en in afstemming met onze medewerkers bespreken we de mogelijkheden om ons zorgpersoneel bij ziekenhuizen in te zetten en onze medische hulpmiddelen over te hevelen. Daarbij bekijken wij ook of we met ons landelijk dekkende netwerk van klinieken en poliklinieken, een bijdrage kunnen leveren aan zorg die onverhoopt niet meer door ziekenhuizen kan worden geleverd (bijvoorbeeld in geval van acuut letsel/trauma).

Informatie voor doorverwijzers

De uitvoering van urgente en noodzakelijke zorg blijft doorgang vinden in onze klinieken waarbij het beleid van het RIVM voor ons leidend is. Wilt u een patiënt doorverwijzen voor urgente of noodzakelijke zorg of voor een telefonisch- of beeldbelconsult? Of wilt u overleggen met één van onze medisch specialisten?  Uiteraard staan wij ook in deze periode graag voor u klaar. Voor meer informatie kunt u hier terecht. 

Heeft u nog vragen of maakt u zich zorgen?

Neem dan contact op met ons Informatiecentrum via:

 088 778 52 05

Neem contact op
Bel 088 778 52 05 Plan een intake