Ervaring
Mevr. Kool

Mevr. Kool

“Na de operatie heb ik nooit meer pijn gehad”

Mevr. Kool (64): “In 2013 ben ik al in het ziekenhuis door dr. Harm van der Vis geopereerd. Ik had pijn aan mijn rechterheup, het bleek artrose te zijn. Ik heb toen rechts een nieuwe heup gekregen. Ik ging er destijds blanco in: ik hoop dat de operatie slaagt en dat de pijn verdwijnt, de rest komt wel. Het revalideren duurde lang, want ik ben echt tot het uiterste doorgegaan.

Toen ik dus pijnklachten kreeg aan mijn linkerheup ben ik opnieuw naar dr. Van der Vis gegaan, dit keer bij Xpert Orthopedie. Het resultaat van die eerste ingreep was prima, dus ik kon me niet voorstellen dat het deze keer nog beter zou zijn. Maar dat bleek wel het geval. De ingreep is nu gedaan vanaf de voorkant en dat is echt een verbetering. Ik ben deze keer veel sneller hersteld. Het eindresultaat is boven verwachting. De pijn is helemaal verdwenen en ik slaap ook weer goed. Ik kan nu weer gewoon opstaan uit een stoel, de stramheid (waarvan ik dacht dat het de leeftijd was) is weg. Overall geef ik een dikke 10,5!

In vergelijking met het ziekenhuis is met name de efficiëntie een pluspunt. Ik was nog maar net terug van de huisarts of de kliniek belde al om een afspraak te maken. Dat was heel prettig. Je gaat ook zo snel mogelijk weer naar huis wat de kans op infecties verkleint. De zorg tijdens de nacht in de kliniek is buitengewoon goed, niet in de laatste plaats omdat er regelmatig gevraagd wordt naar de pijn. De pijnbestrijding was meer dan in orde, heel belangrijk dat deze te beheersen is. Tijdens het consult vooraf waarschuwde de assistente dat het lopen na de ingreep pijnlijk zou zijn. Dat had ze best mogen nuanceren: ik werd zonder pijn wakker en heb daarna ook nooit meer pijn gehad. Een puntje van aandacht is de telefonische bereikbaarheid, die liet hier en daar te wensen over. Maar over het algeheel genomen is het hele traject meer dan uitstekend verlopen en het resultaat buitengewoon geslaagd.

De operatie vond inmiddels twee maanden geleden plaats. Na een maand kon ik weer fietsen en zwemmen, nu ben ik ook weer begonnen met paardrijden en roeien. Ik ga het uiteraard langzaam opbouwen maar het voelt uitstekend. Het herstel verloopt nu ontzettend snel. Heel bijzonder om te ervaren dat je door zo’n ingreep je leven weer terugkrijgt.”

Neem contact op
Bel 088 778 52 05 Plan een intake