Labrumfixatie

Vertrouw op Xpert Orthopedie
100% verzekerde zorg
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg

Labrumletsel

Vaak ontstaat een letsel van het labrum door een val op de uitgestrekte arm, het uit de kom gaan van de schouder of herhaaldelijke overbelasting. Er ontstaat pijn bij bepaalde bewegingen, vaak wordt een “klik” in de schouder gevoeld en bestaat (het gevoel van) instabiliteit van de schouder.

Het doel van de operatie is om de pijn weg te nemen en de stabiliteit te vergroten, waarmee hopelijk ook een toekomstige slijtage wordt voorkomen. Dit wordt bereikt door het labrum terug te hechten aan de kom van het gewricht. Ongeveer 95% van de patiënten hervat sport-activiteiten na de operatie en 93% van de patiënten is tevreden met het operatieresultaat. Wel blijft 37% van de patiënten bepaalde bewegingen vermijden na de operatie en vermindert de mogelijkheid om de arm naar buiten te draaien met 2 tot 4°

Operatie

Er wordt een incisie van ongeveer 1 cm aan de achterzijde van de schouder gemaakt. Er wordt een glasvezel kijkbuis (arthroscoop) in het schoudergewricht gebracht die aangesloten is op een camera. De binnenkant van het schoudergewricht wordt in zijn geheel bekeken en de beelden worden zichtbaar op een monitor. Er wordt een incisie van ongeveer 1 cm aan de voorzijde van de schouder gemaakt. Indien het labrum van onvoldoende kwaliteit is om het te hechten wordt het “glad gemaakt”. Indien het labrum hechtbaar is worden één of meer botankertjes met hechtingen in de rand van de kom van het gewricht geplaatst en wordt het labrum teruggehecht. Eventuele begeleidende letsels zoals afwijkingen aan de bicepspees of het kraakbeen van het gewricht kunnen worden behandeld.

De wondjes worden gesloten met een hechting. Er worden pleisters en een shoulder immobilizer aangelegd.

Neem contact op
Bel 088 778 52 05 Plan een intake